Vrijwilligerswerk

De inzet van vrijwilligers is belangrijk voor ons. Hierdoor kunnen we de  levenskwaliteit van de mensen waarvoor we ons inzetten nog verhogen. Vrijwilligers vervangen de vaste krachten niet, daar ligt net hun meerwaarde. 

Toneel Lier 17-08-2018-57

Buddy

Wil je graag mensen met een ondersteuningsbehoefte helpen? Wil je er mee voor zorgen dat deze personen kunnen deelnemen aan projecten of activiteiten binnen onze warme wijk? Of ben je goed in het voeren van een warme babbel? Kortom, heb jij een hart voor mensen?
Dan ben jij dé persoon die we zoeken.

Als buddy ondersteun je mensen met verschillende vragen. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar gezelschapsbuddy’s, paperassenbuddy’s, wandelbuddy’s, winkelbuddy’s, en nog zo veel meer.

Vrijwilliger

Ga je graag aan de slag met projecten of bepaalde thema’s? Heb je een bepaald talent dat je wil omvormen tot workshop? Ben je goed in het onthaal van mensen?
Dan ben jij dé vrijwilliger die we zoeken.

Als vrijwilliger ondersteun je projecten of werkt deze (mee) uit. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan onze zomerbars, het wijkcentrum willen openhouden, een activiteit of workshop willen organiseren in het wijkcentrum, …
Ook wanneer je geen zin hebt om voortdurend met mensen samen te werken, kunnen wij perfect een warm plekje voorzien voor jou.

Wijkbestuurder

Wil jij mee de wijkorganisatie uitbouwen? Zie jij het hele plaatje van Warme Wijk? Vindt jij uitdaging in het samenbrengen van verschillende actoren op vlak van zorg, welzijn en gezondheid?
Dan ben jij dé wijkbestuurder die we zoeken.

Als wijkbestuurder zit je letterlijk aan het stuur van onze vrijwilligersbeweging. De wijkorganisatie uitbouwen door individuen te laten groeien en bloeien in het collectief is jouw uitdaging.

Benieuwd naar onze vacatures? Hieronder vind je onze meest recente. 
Neem ook eens een kijkje op vrijwilligerswerk.be

Keuzestress? Word ik vrijwilliger, bestuurder, of wil ik zelf een stuk van het Warme Wijk verhaal (her)schrijven?
Geen stress nodig. Op onze website van Warme Wijk vind je meer over onze buddy-opleiding. In deze opleiding kom je meer te weten over onze organisatie en kan je naar hartenlust experimenteren met de verschillende vormen van vrijwilligerswerk.
Zo kan iedereen zijn plekje vinden in onze Warme Wijk.