Steun jij mee de zorgsector?

Jouw steun maakt het verschil

De zorg- en welzijnssector staat voor gigantische uitdagingen de komende jaren. De eerste jaren kunnen wij niet rekenen op overheidsmiddelen. Onze inkomsten blijven daardoor beperkt tot lidgelden, giften, schenkingen, legaten en sponsoring. Daarom hebben wij jouw hulp nodig om de zorgsector te steunen?

Zewopa streeft naar de realisatie van een ‘samenlevingsbrede’ beweging. Daarom is volledige transparantie en onafhankelijkheid inzake het financieel beheer belangrijk. Wij zijn overtuigd dat wij het verschil maken voor mensen met een beperking en alle zorgbehoevenden in de wijken waar we actief zijn.

Hoe kan jij ons helpen?

Doe een gift

Start een project

Steun gratis via Trooper

Testament

Doe een gift

Iedereen kan snel, gemakkelijk en veilig een gift doen op rekening van Zewopa vzw. Je kiest zelf jouw bedrag en eventueel welk project je wilt steunen.

Wist je dat giften vanaf €40 fiscaal aftrekbaar zijn? Vermeld dan op jouw overschrijving ‘Gift met fiscaal attest van [jouw naam]’. Zorg er wel steeds voor dat je de gift doet vanuit het rekeningnummer van diegene die het fiscaal attest wilt ontvangen. Een gift doen voor iemand anders is niet mogelijk. 

Doe jouw gift op het rekeningnummer BE74 7333 0000 9007. Met de vermelding Gift met fiscaal attest voor Warme Wijk van [jouw naam]’ komt jouw gift ten goede aan het warme wijk project. 

Of doneer rechtstreeks

Bedrag

Start een project

Wij hebben altijd veel projecten lopen om onze cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen met genoeg variatie. Jouw hulp is hierbij meer dan welkom. 

Start jij een nieuw project? Denk je dan even aan ons? Op deze manier kunnen we onze dienstverlening nog meer uitbreiden en optimaliseren, zodat alle zorgbehoevende geholpen worden.

Johan en Luc van de fietsclub de Reetzweters gingen jou al voor met hun sponsertocht van Fietsen voor fietsen. Ze fietsen een mooi bedrag van maar liefst €9.720 bij elkaar! Ontdek hier het volledige artikel.

onze huidige projecten

Project 1: Wijkcentrum Berchem

Project 2: Wijkcentrum Kiel

Project 3: Wijkcentrum Lier

Project 4: Wijkcentrum Zwijndrecht

Project 5: Wijkcentrum Herentals

Project 6: Tussen De Mazen Van Het Net

Veel zorgbehoevenden in de sociale woonwijken waar we actief zijn, hebben geen enkele vorm van ondersteuning. Wij willen dementerenden en andere zorgbehoevende ondersteunen bij een aantal kleine interventies en ondersteunende bezoeken. Hiervoor zijn geen middelen vanuit de overheid beschikbaar, dus doen wij beroep op jouw giften om hier het verschil te maken.

Project 7: Bouwfonds

Zewopa wilt een aantal woningen bouwen in elke wijk waar we actief zijn. Om dit te realiseren zijn veel middelen nodig. Met deze woningen kunnen we namelijk meer woonondersteuning bieden in heel Vlaanderen. Jouw gift maakt hier het verschil. 

Project 8: Maaltijden

Zewopa zorgt met deze giften voor maaltijden voor kansarmen uit de wijk. Met jouw gift zorgt je er voor dat zorgbehoevende genieten van een lekkere warme maaltijd en soep.

Steun gratis via Trooper

Gratis Zewopa vzw steunen? Ja hoor, het kan! Via Trooper

Wat is Trooper?

Trooper zorgt ervoor dat verenigingen extra financiële middelen inzamelen door online shoppers (zoals jij en ik), zonder dat zij hier geld aan uitgeven. 

Hoe werkt het?

  1. Ga naar Trooper en zoek Zewopa vzw. Of ga rechtstreeks naar de Trooperpagina van Zewopa.
  2. Kies uit de meer dan 200 webshops waar jij iets wilt kopen zoals Bol.com, Coolblue, Booking.com, Decathlon, Takeaway.com, Torfs, Ici Paris XL etc. 
  3. Jij wordt doorverwezen naar de aangeduide webshop en je shopt online zoals je gewoon bent. En dit zonder 1€ uit te geven! Let er wel op dat je de webshop niet sluit voor jouw bestelling is afgerond. Om zeker te zijn ga je dan eerst terug via de Trooperpagina van Zewopa.
  4. That’s it! Voor elke online aankoop die jij doet, gaat er een percentage naar Zewopa. Iedereen gelukkig!
  5. Vergeet je steeds om eerst via Trooper te gaan? Heel begrijpelijk.. Daarom is er de Trooperbot die jou er steeds aan herinnert om snel via Trooper te gaan.
Happy shopping!

Testament

Wil jij graag Zewopa vzw opnemen in jouw testament? Zo schenk jij (een deel van) jouw vermogen en kunnen wij onze cliënten nog beter ondersteunen.

Voor meer informatie kan je een persoonlijk gesprek aanvragen bij onze directie via administratie@zewopa.be of via 0484 97 31 71. Of raadpleeg jouw notaris om er zeker van te zijn dat er geen onduidelijkheden zijn.